NEXUS New Times Magazine An 1 Nr. 1

Ştiri de pe glob
Ştiri senzaţionale, inclusiv frauda asupra verigii-lipsă dintre oameni şi neanderthalieni, ascunderea de către DuPont a pericolelor teflonului şi o armă cu plasmă care induce durere de la distanţă.

Din ce în ce mai aproape de Iran şi de „războiul împotriva tiraniei“
de Richard Heinberg
Administraţia Bush se apropie de un război cu Iranul, nu doar datorită armelor nucleare ci şi datorită planului Iranului de a deschide o bursă a petrolului şi de a negocia în Euro, nu în dolari americani.

Persecutarea lui Loic Le Ribault (1)
de Martin J. Walker
Un savant francez, specialist în medicină judiciară, care a participat la dezvoltarea unei forme organice de bioxid de siliciu ce poate vindeca o serie de boli, a fost vânat de autorităţi şi de corporaţii şi forţat să emigreze.

Citește mai departe...

Salutări şi bun venit la un alt set de articole interesante în acest număr al revistei NEXUS. Primul articol examinează motivele ascunse pentru care SUA ar putea dori să atace Iranul. Există deja preziceri conform cărora atacul ar fi planificat pentru luna iunie a acestui an, aşa că aşteptaţi-vă la un eveniment care să-l declanşeze sau la un asalt gradat asupra logicii noastre, pentru a ne convinge că Iranul este un „personaj negativ”.
Dacă tot a venit vorba, e un şoc să realizezi că noi, australienii, suntem probabil de partea „personajelor negative” în orice război viitor, presupunând că Australia va rămâne un aşa-zis membru al axei înşelătoriei formată de Marea Britanie şi SUA Cum se poate numi altfel o alianţă a naţiunilor dominate de o cabală ascunsă, care posedă şi manipulează mass-media şi creează deliberat terorism şi terorişti pentru a justifica atacarea unor naţiuni suverane?

Citește mai departe...

Din acest studiu realizat asupra unor pacienţi cărora li s-au efectuat transplanturi de organe (în special transplant de inimă) reiese că este un fenomen obişnuit ca amintiri, comportamente, preferinţe şi obiceiuri ale donatorilor să se transmită beneficiarilor transplanturilor. Dacă vrei să răstorni regula că toate ciorile sunt negre... o singură cioară albă este o dovadă suficientă.
dr. William James

Introducere
Se admite în general că procesul de învăţare implică în primul rând sistemul nervos şi în al doilea rând sistemul imunitar. De aceea, pacienţii care primesc transplanturi de organe periferice nu ar trebui să experimenteze schimbări de personalitate care reflectă personalităţile donatorilor pe care nu i-au întâlnit niciodată. Când s-au observat schimbări de personalitate în urma transplanturilor, tipurile de explicaţii au inclus efectele medicamentelor imunosupresoare, stresul psihosocial şi psihopatologia preexistentă a beneficiarilor. (1-3)

Citește mai departe...

Rezumatul primelor trei părţi
În data de 30 iunie 2008 va avea loc aniversarea a o sută de ani de la una dintre cele mai misterioase catastrofe planetare petrecute vreodată: explozia în Siberia a unui corp provenit din spaţiu, în apropiere de bazinul râului Tunguska. Este greu de crezut că în secolul trecut a mai existat vreun fenomen comparabil cu acesta. Forţa totală a exploziei a depăşit puterea combinată a bombelor de la Hiroshima şi Nagasaki de 2.000 de ori! Efectele exploziei au fost văzute sau auzite pe o arie de aproape un milion de kilometri pătraţi, iar centrul seismografic din Irkutsk, situat la aproape 900 km, a înregistrat oscilaţii ce corespundeau cu un cutremur de 4-5 grade pe scara Richter.
După sistematizarea unei foarte mari cantităţi de date ştiinţifice şi rapoarte provenite de la diferiţi martori, cercetătorii din cadrul institutului au reuşit să determine cu exactitate cauza acestui fenomen atât de misterios. Ne-am decis prin urmare să informăm opinia publică asupra acestor fapte uimitoare, ce pot schimba complet modul nostru de raportare la lumea în care trăim.

Citește mai departe...