Dovada fotografică a aterizării OZN-urilor pe Capitoliu, Washington, DC
În momentul în care scriu acest articol, în iunie 2005, politica oficială americană de negaţii plauzibile, distragere şi dezinformare a publicului în privinţa OZN-urilor are peste 50 de ani vechime. Această politică este susţinută de aproape toţi politicienii, funcţionarii Pentagonului şi membrii mass-mediei, indiferent de afilierea lor politică sau religioasă. Politica a început să apară în anul 1942, datorită numărului din ce în ce mai mare de întâlniri ale armatei cu OZN-uri în timpul celui de al II-lea război mondial. Oricum, politica actuală nu şi-a primit mandatul până în anul 1952, deoarece numărul ce creştea dramatic de OZN-uri văzute în toată lumea erau considerate de o parte a liderilor americani ca fiind începutul unei posibile invazii extraterestre.

În anul 1952, în luna iulie, multe dintre ziarele lumii semnalau observarea de către sute de martori oculari a zeci de aeronave stranii, sferice, luminoase, neidentificate deasupra Capitoliului. Aceste obiecte au fost înregistate pe radar când au zburat deasupra Washington-ului; avioane cu reacţie F-94 au decolat pentru a le intercepta, dar planurile lor au fost dejucate cu uşurinţă de către OZN-uri. Acestea au rămas în zonă mai multe ore în acea noapte şi erau capabile să apară şi să dispară în mod misterios.
S-au făcut foarte puţine fotografii ale acestor evenimente, dar ele sunt impresionante. Totuşi, atunci când aceste aeronave ciudate, luminoase, neidentificate au revenit exact cu 50 de ani mai târziu, în iunie 2002, numai câteva surse de informare publică au anunţat o interceptare scurtă dar eşuată a OZN-urilor de către avioane F-16. Majoritatea americanilor nu aveau nici o idee că aceasta reprezenta doar vârful aisbergului.
De fapt evenimentele care au avut loc în anul 2002 au fost şi mai enigmatice decât cele din 1952 datorită fotografiilor incredibil de clare şi cu rezoluţie mare care au fost făcute în noaptea aceea. Imaginile color surprinse de un fotograf profesionist cu un aparat de mare viteză arată că în 4 şi 16 iulie 2002, prin spaţiului aerian interzis al Capitoliului şi al monumentului lui Washington au zburat OZN-uri. Chiar dacă sună incredibil, fotografiile dovedesc că în noaptea de 16 iulie OZN-urile au încercuit şi au aterizat pe acoperişul Capitoliului şi în zona parcului înconjurător!
Iată ce s-a întâmplat. Pe 16 iulie la ora 12.30 a.m., un fotograf profesionist din Washington făcea fotografii pentru coperta albumului unui cântăreţ folosind Bazinul Reflectorizant şi clădirea Capitoliului ca fundal. Conform declaraţiei fotografului şi a celor două fotografii pe care le-a făcut, nu erau prezenţi alţi oameni în jurul Capitoliului. Din cele două imagini este clar că au fost cel puţin 5 OZN-uri care au pătruns în spaţiul aerian interzis al acelei locaţii. Cel puţin două din aceste vehicule au aterizat pentru o scurtă perioadă. În acest timp, unul dintre celelalte OZN-uri a intrat în Bazinul Reflectorizant şi s-a scufundat, în timp ce alt OZN plutea în apropiere deasupra apei, emiţând un câmp de energie misterios care reflecta lumina de sub el.
Fotograful a capturat toate aceste imagini cu o cameră Nikon F5 echipată cu un obiectiv cu lentile AF-ED 600-mm F2.8 foarte scumpe, fără distorsiuni, montat pe un trepied. Timpul de expunere a fost de 1/15 s pentru un film de mare viteză cu ISO 1600. Aparatul era fixat pe ISO 1200 pentru a supraexpune uşor filmul şi a mări densitatea totală a imaginii.
După ce a făcut cele două fotografii în faţa clădirii Capitoliului, fotograful s-a mutat într-o locaţie diferită aflată la marginea părţii inferioare a parcului Senatului aflat lângă Capitoliu.
El estimează că au trecut 20 de minute până când a făcut următoarea fotografie (care a fost totodată şi ultima). Timpul de expunere al acestei imagini a fost de 3,5 minute. Plutind pe cer, deasupra unei clădiri comerciale, sunt câteva OZN-uri, dintre care unele sunt grupate în formaţie triunghiulară. Aproape de sol se văd în depărtare alte două OZN-uri. Două sfere de energie semitransparente, de formă ovoidală plutesc în aer în faţa fotografului; acesta crede despre ele că erau OZN-uri echipate cu un fel de dispozitiv optic de mascare.
Formaţia mare de OZN-uri oprită deasupra clădirii a emis o energie ciudată. Amprenta extrem de complexă a câmpurilor energetice a fost capturată clar pe film datorită timpului mare de expunere şi a distanţei relativ mici dintre ele şi aparatul de fotografiat. Chiar înainte de a părăsi zona, OZN-urile au generat în spaţiu o „gaură de vierme”. Din nefericire, această imagine incredibilă a fost plătită scump: degetele fotografului au fost arse de radiaţie şi s-au vindecat abia după un an.
Într-una din conversaţiile noastre el a explicat: „Eram poziţionat sub aceste obiecte. Potrivit imaginilor mele, ele au accelerat şi au plecat în perioada de expunere. Pentru acel moment există o imagine care arată un grup de OZN-uri aflate în mişcare laterală şi înspre in sus. Am simţit că am fost prins într-o strânsoare… de parcă aş fi fost lovit de o ceaţă, dar nu exista nici urmă de umiditate. După puţin timp, am observat că aveam arsuri foarte fine, ca nişte găuri de ace în unghii… iar braţele mi le simţeam ca şi cum ar fi fost încărcate cu un fel de energie.”

Alte OZN-uri în anii 2002-2003
Doar după alte 10 zile, pe 26 iulie 2002, Shepard Smith, corespondent al canalului TV Fox News, a relatat următoarele: „Cerul nocturn de deasupra Capitoliului a fost străbătut de lumini albastre şi portocalii – spun mulţi oameni înfricoşaţi care au sunat la un post de radio; nu este nici o glumă. Avioane americane de vânătoare într-o urmărire teribilă… NORAD [North American Aerospace Defense] a confirmat pentru Fox News că două avioane F-16 au decolat, dar nu au găsit nimic! Un mister pe cerul de deasupra bazei militare aeriane Andrews… cea pe care o foloseşte Preşedintele.”
Brian Wilson, corespondentul Fox din Washington a continuat povestea. „Trebuie precizat, Shepard, că în acest moment avem mai multe întrebări decât răspunsuri, dar ceva ciudat s-a întâmplat pe cerul Maryland-ului. Iată ce am aflat. La ora 1.00 a.m., cei de la NORAD au văzut în spaţiul aerian al Maryland-ului ceva ce nu au putut identifica, aproape de Capitoliu. Urme surprinse i-au îngrijorat într-o oarecare măsură, aşa că au trimis două avioane cu reacţie ale Gărzii Naţionale din Washington pentru un control. Garda Naţională confirmă că două avioane F-16 din Escadrila 113 au fost trimise pentru a intercepta obiectele care au îngrijorat NORAD-ul.
„Când piloţii au ajuns la locul indicat de radar, au spus că nu văd nimic. NORAD nu a furnizat detalii despre locaţia, direcţia sau viteza obiectului pe care îl urmăreau. Un număr de persoane care locuiesc în Waldorf, Maryland, aproape de baza aeriană Andrews şi de Capitoliu, au sunat la postul local de radio WTOP pentru a spune că au văzut pe cer o lumină de culoare albastru intens, ce se deplasa rapid. Ei au pretins că lumina era urmărită de avioane militare cu reacţie. Unul dintre martori a spus că avioanele erau chiar în spatele luminii: «În timp ce obiectul se mişca, un avion era chiar în urma lui.»”
„Acum se derulează o investigaţie, dar purtătorul de cuvânt al Gărzii Naţionale, căpitanul Sheldon Smith, a declarat: «Nu avem nici o informaţie despre luminile acelea ciudate.» Aceasta se întâmplă să fie a 50-a aniversare a unei serii de apariţii neexplicate încă deasupra Capitoliului, o poveste care a fost pe prima pagină a ziarelor din 1952. Shepard, vom continua să urmărim această întâmplare.”
Între timp, în aceeaşi noapte, două persoane, tată şi fiu, din Arlington, Virginia, au ieşit din casă în jurul orei 1.15 a.m. pentru a-şi coborî pisica de pe cornişa unei ferestre de la etajul întâi al casei lor. În timp ce priveau casa, întrebându-se cum să-şi dea jos pisica, două lumini albe circulare au trecut în zbor pe deasupra casei lor. Ei au estimat că OZN-urile aveau mărimea aparentă a unei mingi de baseball ţinută într-o mână întinsă. Ele au fost vizibile timp de două minute, s-au îndepărtat, apoi au revenit.
De data aceasta, ambele OZN-uri s-au oprit în apropiere – în acest moment tatăl şi fiul au realizat că sferele erau mici. OZN-urile au oprit o secundă, apoi unul dintre ele a zburat în unghi drept faţă de traseul anterior de zbor. Celălalt a rămas nemişcat aproximativ cinci secunde, după care şi-a continuat zborul în direcţia iniţială. Este vorba deci despre două obiecte care au zburat la început în tandem, apoi separat. Ele erau în mod evident controlate de o inteligenţă.
Patru luni mai târziu, în noaptea de 11 noiembrie 2002, acelaşi fotograf a capturat o altă imagine uimitoare a unui mic OZN. Acest obiect era o sferă metalică de mărimea unei mingi de golf, care sfida în tăcere gravitaţia. A trecut pe deasupra capului unui fotomodel înainte de a dispărea în viteză.
Un an mai târziu, în noiembrie 2003, Fox News au transmis că pe 20 noiembrie avioane militare cu reacţie au fost trimise din nou pentru interceptare, iar Casa Albă a fost evacuată rapid, după ce „păsări” sau posibile „tulburări ale atmosferei” au alarmat radarul care supraveghează spaţiul aerian interzis din jurul complexului de clădiri.
După Fox News, William Shumann, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Aviaţiei Federale (Federal Aviation Administration), a spus: „A fost vorba despre o ţintă radar falsă. Când avioanele NORAD au ajuns la locul presupusei violări a spaţiului aerian, nu au găsit nimic.” NORAD este centrul de comandă pentru apărarea spaţiului aerian american şi canadian. Shumann a explicat că „stoluri de păsări sau fenomene atmosferice ar fi putut determina citirea radar falsă despre care s-a crezut iniţial că este un avion ce a pătruns în interiorul celor opt kilometri de spaţiu aerian interzis din jurul Casei Albe”. El a spus: „A fost unul dintre acei paraziţi electronici care apar uneori, dar nu a existat acolo nici o aeronavă.”

Roi deasupra Capitoliului în mai 2005
Ar trebui deci să uităm pur şi simplu ce s-a întâmplat în anii 1952, 2002 şi 2003? Acele evenimente s-au dus şi nimeni nu a fost rănit, nu-i aşa?
Se schimbă situaţia dacă aflaţi că un „roi” de OZN-uri a zburat deasupra Capitoliului chiar luni, 2 mai 2005, la ora 20.45? După un martor ocular, o flotilă de OZN-uri a trecut încă o dată fără probleme prin spaţiul aerian interzis.
Iată o descriere uimitoare care mi-a fost trimisă de un prieten al fotografului din Washington. Am vorbit cu el la telefon la 24 de ore după eveniment şi încă nu-şi revenise din şocul resimţit în urma a ce văzuse. Omul este un proaspăt absolvent de facultate, foarte inteligent şi demn de încredere. Acum îşi dă doctoratul în antropologie la o universitate catolică.
El a scris: „Eram în baia apartamentului meu de pe strada U, NW, DC, privind pe fereastră, când am văzut un elicopter cu reflectorul aprins zburând la o înălţime de circa 120 m, de la vest la est, deasupra zonei străzii S. Aşa ceva nu este ceva neobişnuit. Mi-a atras atenţia deoarece avea reflectorul aprins, cum se întâmplă atunci când caută pe cineva.
Reflectorul elicopterului s-a îndreptat direct spre ceea ce părea a fi un roi foarte mare de albine. Asta mi s-a părut foarte ciudat, nu numai pentru că roiul era la înălţimea de peste 100 m, dar şi pentru că aceste obiecte trebuie să fi fost mult mai mari decât albinele pentru a putea fi văzute aşa de clar de la 200 m distanţă!
Elicopterul şi-a continuat drumul ca şi cum nu ar fi observat nimic şi nici nu şi-a fixat reflectorul asupra acelui roi ciudat. M-am uitat mai atent la acest «roi», asemănător cu un nor, dar cu o formă distinctă de triunghi de mărimea unui teren de fotbal, cu mult mai mare decât orice avion. Vântul sufla de la vest către est cu circa 15 km/h (în buletinul meteo de pe yahoo era specificat vânt dinspre nord-vest, cu viteza de 15 km/h). Oricum, vântul nu sufla spre vest – ceea ce face ca ceea ce urmează să fie şi mai ciudat. Norii erau fie nemişcaţi, fie se deplasau către est.
Grupul acela de obiecte s-a îndreptat spre sud, spre National Mall. Am strigat atunci la soţia mea să vină în baie. «Vino în baie! Trebuie să vezi chestia asta ciudată de pe cer!» I-am arătat şi ei, apoi am urmărit împreună cum «roiul» se deplasa de la este la vest pe deasupra Mall-ului, a Monumentului Washington, către Lincoln Memorial şi Pentagon.
Reţineţi că aceasta este exact ruta pe care o folosesc avioanele pentru a ateriza pe aeroportul din Washington. O problemă, totuşi: avioanele trebuie să se apropie de la vest la est – exact contrariul a ceea ce făcea acel lucru, care era de cel puţin 15 ori mai mare decât un Boeing 747! El emitea şi ceva ce părea a fi o lumină slabă – care ar fi putut fi luminile oraşului reflectate de el, dar eu cred că el genera această lumină foarte slabă, care tremura ca atunci când vezi imaginile mişcându-se uşor deasupra asfaltului încins. A dispărut apoi în depărtare.
Obiectul era uriaş, de formă triunghiulară, deşi lumina ce tremura îi distorsiona cumva forma şi avea un posibil efect de iluminare. El se deplasa împotriva vântului cu viteză mare, deoarece a acoperit în câteva minute distanţa de la Logan Circle la Capitoliu, pe deasupra Mall-ului spre Lincoln Memorial şi apoi până la Pentagon. Da, ştiu că avioanele F-16 pot face acelaşi lucru chiar mai repede, dar acest obiect nu se deplasa nici cu viteza de15 km/h, cum ar fi trebuit dacă ar fi fost un nor purtat de vânt, nici nu se mişca în aceeaşi direcţie cu ceilalţi nori! Ei bine, spuneţi-mi voi ce naiba a fost asta?”
Răspunsurile oficiale la această întrebare au fost pe rând: (a) straturi de aer ce-şi schimbau locul datorită diferenţelor de temperatură; (b) baloane meteorologice; (c) fulgere globulare; (d) gaz de mlaştină; (e) vârcolaci; (f) meteoriţi; (g) păsări; (h) stele.

Probleme de securitate naţională
Faceţi acum o comparaţie între evenimentul din 2 mai 2005 şi ceea ce s-a întâmplat doar după alte nouă zile. Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA – Federal Aviation Administration) a revocat brevetul de pilot al unui bărbat din Pennsylvania care în data de 11 mai, în miezul zilei, a zburat cu avionul său Cessna de două locuri prin spaţiul aerian interzis al Washington-ului, provocând o evacuare cu mari emoţii a Casei Albe şi a Capitoliului. Cât de serios a fost acest eveniment? NORAD a trimis două F-16 şi un elicopter Black Hawk pentru a intercepta un singur Cessna.
FAA a spus că instructorului de zbor i s-a revocat brevetul şi că va putea solicita altul peste cel puţin un an, pentru a putea continua lecţiile de zbor. Deoarece instructorul era singurul pilot brevetat din avion, el era responsabil pentru violarea spaţiului aerian interzis. Potrivit lui Greg Martin, purtătorul de cuvânt FAA: „Este o acţiune extraordinară ce reflectă modul foarte serios în care privim violarea spaţiului aerian interzis.”
Marea întrebare care se pune în privinţa acelei intruziuni extraterestre în spaţiul aerian interzis este: când devine un OZN – sau un roi de OZN-uri – o ameninţare pentru securitatea naţională? Un Cessna de două locuri este evident considerat o ameninţare pentru securitatea naţională. De ce nu şi un OZN? Poate pentru că OZN-urile nu au întreprins nici o acţiune ostilă împotrivă noastră… încă?
Începând cu anii 1950, după ce a studiat problema ani de zile, guvernul american a tras concluzia că singurul pericol clar pentru securitatea naţională era panica potenţială datorată zvonurilor despre OZN-uri. Astfel a început negarea oficială a acestui subiect.
Actualii noştri conducători de la Washington cunosc aceste probleme? O parte a muncii lor constă evident în a şti ce se întâmplă, iar majoritatea primesc informări zilnice din partea a diferite surse.
O astfel de sursă este fotograful menţionat mai sus care a locuit şi lucrat în Washington mulţi ani. El este un american inteligent şi patriot care a crezut că este de datoria lui să raporteze autorităţilor ce se întmplase. De aceea a mers la Capitoliu la câteva zile după seara zilei de 16 iulie 2002 şi s-a întâlnit cu membri ai secţiei de detectivi din cadrul Poliţiei Capitoliului. El le-a arătat cu răbdare imaginile cu OZN-urile pe care le facuse pe 4 şi 16 iulie şi a explicat evenimentele la care fusese martor. După o examinare atentă, detectivii i-au spus că „nu a avut loc nici o crimă” şi că din această cauză nu vor întocmi un raport. Neabătut din hotărârea sa, el a trimis apoi copii ale fotografiilor sale şi un raport detaliat către Biroul Preşedintelui, dar nu a primit nici un răspuns. A contactat apoi funcţionari de la Pentagon. Nu este surprinzător faptul că nici de aici nu a primit încă un răspuns. şi-a trimis apoi materialele la National Geographic şi s-a întâlnit cu un redactor adjunct care a fost foarte tulburat când a văzut fotografiile. Nu a mai auzit nimic despre acesta timp de o lună, apoi, când a sunat la National Geographic pentru a întreba despre fotografiile sale, a aflat că redactorul respectiv a fost concediat.
Când am vorbit la telefon cu funcţionarul de la biroul de relaţii cu publicul al Poliţiei Capitoliului despre evenimentele din noaptea de 16 iulie 2002, mi s-a spus: „Nu putem nici să confirmăm, nici să infirmăm existenţa unui raport despre acest eveniment.” Când am întrebat dacă poliţiştii Capitoliului fac de serviciu toată noaptea, el a replicat: „Personalul de securitate este staţionat în zonă tot timpul, iar camerele de supraveghere monitorizează permanent Capitoliul şi terenurile din jurul său.” În final am vrut să ştiu dacă vreun politician a lucrat noaptea în Capitoliu, după terminarea programului. Funcţionarul a explicat: „Se lucrează noaptea doar dacă este necesar.”
În cursul investigaţiei pe care am întreprins-o asupra acestui caz incredibil am descoperit o cantitate imensă de materiale legate de OZN-uri şi Washington DC. Ca rezultat, o carte intitulată Capitol Offence: Alien Incursions of Restricted Airspace, scrisă de mine în colaborare cu fotograful din Washington menţionat mai sus, va fi publicată spre sfârşitul acestui an. Dacă aveţi alte informaţii care au legătură cu acest caz, vă rog să mă contactaţi la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Despre autor:
Robert M. Stanley este scriitor şi cercetător în curs de specializare asupra tendinţelor tehnologiei. Articolul său despre bujia FireStorm a lui Robert Krupa a fost publicat în NEXUS, în vol. 12, nr. 2, iar interviul pe care i l-a luat consultantului în tehnologie spaţială David Adair a apărut în NEXUS, în vol. 9, nr. 5.
Acest articol este preluat din UNICUS Magazine (© 2005), 1147 Manhattan Avenue #43, Manhattan Beach, CA 90266, S.U.A.
Robert Stanley poate fi contactat prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Vizitaţi website-ul UNICUS Magazine la http://www.unicusmagazine.com.

Share