Bun venit la un nou număr al revistei NEXUS. Sunt la jumătatea pregătirilor organizării Conferinţei anuale NEXUS pentru emisfera sudică, ce va avea loc în Brisbane, începând cu 23 septembrie. Totul arată bine – singurul lucru de care avem nevoie este să fiţi prezenţi.

Acest număr al revistei, pe lângă faptul că este ca de obicei plin de articole interesante, este primul număr din NEXUS, după 12 ani, pe care Ruth Parnell (ilustrul nostru redactor adjunct) nu a avut plăcerea de a-l edita. Da, în final am convins-o că NEXUS va supravieţui în perioada în care ea va fi într-un concediu binemeritat. Aş dori să folosesc acest prilej pentru a-i mulţumi lui Ruth pentru uimitoarea ei energie şi dedicaţie către diseminarea informaţiilor pe teme legate de NEXUS. Vă vine să credeţi că Ruth, în timpul ei „liber“, compilează şi editează un ziar lunar pentru faimoasa Maple Street Co-op din Maleny, Queensland, Australia? Ruth e o legendă!

Între timp, aş dori să vă prezint câteva dintre articolele acestui număr.

Primul este articolul despre nanotehnologie. Fără nici o exagerare, este important ca toată lumea să realizeze ce Cutie a Pandorei va fi aceasta. Nanotehnologia este precum focul – un bun servitor, dar un stăpân rău. În mod firesc s-ar ajunge la necesitatea luării unei decizii în privinţa încrederii pe care o putem avea în oamenii aflaţi în spatele conceperii şi aprobării nanotehnologiei, dar de data aceasta este mai rău – ea este deja folosită şi consumată, i s-a dat drumul în jurul nostru şi nu avem absolut nici o idee despre consecinţele sale.

Am primit o scrisoare de la un reputat cercetător în medicină din SUA, în care îmi povesteşte despre succesele sale în cercetarea secretelor ascunse ale diviziunii celulare („Chivotul Sacru“ al căutării vieţii lungi). Apoi, brusc, un sponsor important a fost găsit mort, finanţarea a fost retrasă, el a fost marginalizat şi ameninţat că va avea şi mai multe probleme dacă îşi va continua cercetările în acea direcţie. Ştiu că sună familiar majorităţii cititorilor, dar de data aceasta, subiectul fiind nemurirea sau viaţa foarte lungă, vă daţi seama că miza poate fi ridicată. Ceea ce mă intrigă este că, după experienţa mea, cercetătorii aflaţi într-o poziţie similară sunt adesea invitaţi să-şi continue munca în secret – cu contracte de păstrare a secretelor, fonduri şi resurse nelimitate. Acest cercetător nu a primit o astfel de ofertă, fapt care mă face să presupun că a dat peste ceva deja cunoscut celor care monitorizează şi suprimă o astfel de cercetare.

Sper că entuziaştii calendarului maiaş vor aprecia cercetarea detaliată întreprinsă de Will Hart asupra rolului numărului 13 în acest calendar. Sistemele şi unităţile de măsură pot fi concepte uimitoare. Mari adevăruri pot fi ascunse şi mari secrete pot fi păstrate – doar prin folosirea unităţilor şi standardurilor de măsură corespunzătoare.

Trecând la aspecte mai plăcute ale vieţii, aş dori să-i anunţ pe cititori că acum vă putem oferi informaţii din NEXUS pe o frecvenţa superioară a existenţei. Da, există acum un post de radio NEXUS pe internet, astfel încât puteţi asculta diferiţi vorbitori (inclusiv pe mine) şi scriitori la orice oră, oriunde în lume. Doar accesaţi www.RadioNexus.com.au!

Duncan

Share