NEXUS New Times Magazine An 1 Nr. 2

Ştiri de pe glob
Ştiri senzaţionale, incluzând agenda SUA referitoare la dominaţia militară globală; o teorie alternativă despre tsunami-uri; relaţia dintre melanom şi frecvenţa FM; încă un pas către Matrix.

Nanotehnologia
de ETC Group
Nanotehnologia are implicaţii profunde asupra controlului hranei la nivel mondial şi poate fi utilizată pentru supraveghere, control social şi război biologic.

Persecutarea lui Loic le Ribault(2)
de Martin J. Walker
Continuă saga persecutării unui specialist francez în medicină legală care a fost co-descoperitorul unei forme de bioxid de siliciu organic ce poate vindeca o serie de afecţiuni.

Citește mai departe...

Bun venit la un nou număr al revistei NEXUS. Sunt la jumătatea pregătirilor organizării Conferinţei anuale NEXUS pentru emisfera sudică, ce va avea loc în Brisbane, începând cu 23 septembrie. Totul arată bine – singurul lucru de care avem nevoie este să fiţi prezenţi.

Acest număr al revistei, pe lângă faptul că este ca de obicei plin de articole interesante, este primul număr din NEXUS, după 12 ani, pe care Ruth Parnell (ilustrul nostru redactor adjunct) nu a avut plăcerea de a-l edita. Da, în final am convins-o că NEXUS va supravieţui în perioada în care ea va fi într-un concediu binemeritat. Aş dori să folosesc acest prilej pentru a-i mulţumi lui Ruth pentru uimitoarea ei energie şi dedicaţie către diseminarea informaţiilor pe teme legate de NEXUS. Vă vine să credeţi că Ruth, în timpul ei „liber“, compilează şi editează un ziar lunar pentru faimoasa Maple Street Co-op din Maleny, Queensland, Australia? Ruth e o legendă!

Citește mai departe...

Materialul care urmează este extras din The Hidden Face of Terrorism: The Dark Side of Social Engineering, From Antiquity to September 11, de Paul David Collins.

În lumea modernă, adevărurile neconfortabile sunt de obicei respinse, în favoarea ficţiunilor. O astfel de ficţiune este şi ideea că teroriştii sunt disidenţi lipsiţi de drepturi care îşi obţin în mod independent fondurile şi resursele necesare pentru  actele lor atroce. Astfel afirmă profesorul Mark Juergensmeyer. În articolul său, „Înţelegând noul terorism”, el afirmă că terorismul modern „pare a nu avea nici un sens deoarece nu conduce în mod direct către nici un scop strategic” (p. 158).
Juergensmeyer ajunge la această concluzie deoarece îşi restrânge examinarea la criminalii vizibili, ale căror motive chiar pot fi iraţionale. El nu îi examinează pe protectorii terorismului. Este posibil ca, datorită discreţiei şi subtilităţii excepţionale a sponsorilor din umbră a terorismului, profesorul Juergensmeyer să uite de existenţa acestora. Pe de altă parte, s-ar putea ca el să repete papagaliceşte ceea ce spun colegii săi academicieni, pentru a-şi păstra statutul.

Citește mai departe...

În noaptea de 2 noiembrie 1989, temperatura aerului a coborât brusc sub zero grade. Doi şoferi profesionişti de autocamion, de origine rusă, Oleg Kirzhakov şi însoţitorul său Nikolai Baranchikov îşi conduceau autocamionul din apropierea regiunii Arkhangelsk înspre Moscova. Se grăbeau să ajungă acasă pentru a-şi încheia toate formalităţile legate de călătoria lor de serviciu, înainte de concediu. În vecinătatea gării Emtza, drumul era blocat de către un morman de nisip şi pietriş. În faţa lor şoseaua era în reparaţii astfel că Oleg a trebuit să întoarcă pe un drum de pământ pentru a putea ocoli. La o curbă a şoselei, farurile autocamionului au dat peste o imensă structură, ce era staţionată pe partea dreaptă a drumului.

Citește mai departe...